På leit etter det gode i hverdagene

2019. På leit etter det gode i hverdagene. Aktivt se etter, ta inn, lagre gode øyeblikk. Bittesmå hverdagsopplevelser - eller store grunnleggende hendelser.

“Å være på leit” kan nesten være som en liten skattejakt i hverdagen; Hvilke gode ting er det i denne situasjonen, i denne personen, "rundt neste hjørne", tro? Jeg har ofte funnet ut at det plutselig kan dukke opp noe uventet positivt eller spennende, når jeg er i "leite-modus" - også i situasjoner der jeg ikke tror det er noe bra.

Jeg lærte mye av Ivar. Han var kontinuerlig på leit etter små gode ting i hverdagen, både bevisst og ubevisst, tror jeg. Jeg lurer på om det gikk litt ”i blodet” på ham, det å se etter noe godt i situasjonen, i øyeblikket. Han bare gjorde det. At han klarte å se etter det gode, også når hverdagen og livet ”raknet” og plutselig ble snudd fullstendig på hodet, gjorde noe grunnleggende med meg.

Jeg ble så klar over hvor viktig det er hvilket perspektiv vi har, hvilke briller vi ser verden med.  Hvis jeg aktivt ser etter det gode i hverdagen, gjør det noe med meg. Fokuset henger seg positivt opp i det som løfter. Dette forsterkes. Samtidig får det som ikke er så bra mindre oppmerksomhet. Det forminskes, forsvinner litt ut i periferien.

Likevel trenger jeg, med jevne mellomrom, å minne meg selv om viktigheten av fokus, av å gå på ”skattejakt” etter gode øyeblikk.

 Ha en fin dag ”på leit”, du også! Åse

på leit.red.jpg