Håp - "Det skal ikkje all verda til"

"Eg ber ikkje om eit lykkeleg liv, men om mange øyeblikk av lykke.. Styrke til å tåle dei dagar som også vil kreve.. Gje kvarandre større rom..”

I diktet "Det skal ikkje all verda til" setter Bente Bratlund ord på ting som treffer meg akkurat nå. Kanskje har du også bruk for disse linjene?

Jeg kan ofte hause ting opp, gjøre situasjonen verre enn den er. Tankene slår krøll på seg og problematiserer det som egentlig ikke er så komplisert i det hele tatt. Er vi der, da glemmer vi å se at i grunnen så “skal det ikkje all verda til” for at ting kan snu. Vi glemmer at “det skal ikkje all verda til” for at vi kan oppleve et øyeblikk av glede - eller skape gode, rause relasjoner. Ser muligheter som er der - likevel.

Om vi tenker at “det skal ikkje all verda til”, så klarer vi også lettere å tåle dager som ikke er så gode. Da tar vi gjerne ett lite skritt om gangen på de dagene, og passer på å legge inn gode ting som kan styrke oss. Justerer tempoet - og oppgavene, eller kravene vi stiller til oss selv. Gir oss selv litt “slakk” så vi bedre tåler den vanskelige dagen.
Om vi tenker at “det skal ikkje all verda til”, så ser vi også lettere at vi egentlig har det ganske så bra, her i vår verden. Vi klarer å se “utover vår egen dørstokk”, og opplever gleden ved å dele det vi har med andre.

Diktet er hentet fra diktsamlinga “Her er eg no” - Bente Bratlund.

DET SKAL IKKJE ALL VERDA TIL

Eg ber ikkje om eit lykkeleg liv

men om mange øyeblikk av lykke

Og om styrke til å tåla dei dagar

som også vil krevja

Eg ber ikkje om å få dansa kvar dag

men at danseskoa skal blir meir

slitte og brukte

Eg ber ikkje om det umogelege

men om det mogelege

At vi kan bry oss meir om kvarandre

og gje kvarandre større rom

At raushet og omsorg må få bu

i rikt mon mellom oss

Og at vi må evna sjå

utover vår eigen dørstokk

og vera eit håp for andre

på denne jorda vi er sett til å dela

Det skal ikkje all verda til

- Bente Bratlund

Varme juletanker og gode klemmer til deg <3
fra Åse


håp.jpg