Hvordan er din dag?

Vi har alle vært i en annen verden de siste månedene. En slags corona-dvale? Langt borte fra det vante og langt inne i noe ukjent, som vi ikke vet utfallet på. Dager, uker og måneder er plutselig uforutsigbare. Det er vanskelig å planlegge.
Og da må vi bare ta en dag om gangen. Det må i hvert fall jeg minne meg selv om. Ett skritt, en dag. Være tålmodig med meg selv, aksepterende. Overbærende når ikke alt fungerer som det skal. Når jeg ikke gjør eller fikser ting som jeg “burde” eller hadde tenkt at jeg skulle.

Og i dag da jeg våknet, tenkte jeg at nå, i dag, skal jeg legge merke til – og ta til meg det som akkurat denne dagen byr på! Være åpen for det som måtte komme.
Skulle tro radio-folkene hørte tankene mine, for den fantastiske sangen til Erik Bye kom smygende via P1 til frokost;

Kom og lytt til lyset når det gryr av dag.
Solen løfter sin trompet mot munnen.
Lytt til hvite sommerfuglers vingeslag.
Denne dag kan bli vår beste dag….
Mangt skal du møte, og mangt skal du mestre.
Dagen i dag, den kan bli vår beste dag.

-
fra sangen “Din beste dag” av Erik Bye -

Teksten fikk meg til å tenke at i dag, nettopp i dag, skal jeg se mot himmelen, lytte til lyset, få med meg de intense høstfargene rundt omkring, se med hjertet mennesker som jeg er glad i… Lytte til fugler, til lyden av glade barn, til musikk,… Trekke inn luktene, av god mat, av vær og vind… Være tilstede, med alle sansene. Det vil jeg gjøre i dag.

Og så gjør det noe med meg, merker jeg, når jeg har den innstillingen fra morgenen av. Da er det som om jeg er mer bevisst, mer våken for å ta imot, lete og lytte. Et mer åpent sinn, kanskje?
Og da er det også som om jeg blir mer i stand til å takle det som møter meg, det jeg skal mestre i løpet av dagen, på en litt annen måte.

Kjenn etter at du lever akkurat på denne dagen, du også. Selv om du kanskje skulle ønske den var annerledes..? Lytt til lyset, til det som gjør deg godt. Fyll på med noe som du trenger. Ta vare på deg selv.

Så kan du på tampen av dagen kjenne etter om det stemmer, det Erik Bye skriver at Mangt har dagen skjenket oss av stort og smått, mer, kan hende, enn vi har forstått - og samtidig vite at morgendagen kommer med blanke ark, og gir oss et håp, den også; Dagen i morgen kan bli din beste dag. Og om ikke den beste, så i hvert fall en bedre dag?

Varme tanker til deg! Åse

lyset1-kopi.jpg