Lys og håp vs Mørke

Kontrastene!
Jeg husker øyeblikket så godt, selv om det er noen år siden. Den tunge mørke himmelen - og klesvasken som lyser opp i et glimt av plutselig sol. Fokuset mitt ble dratt rett til de lyse og lette plaggene som blafret optimistisk på snora, midt i vindkast og blåsvarte, truende regnskyer. 

Etterpå malte jeg.

 Akkurat nå fikk bildet meg plutselig til å tenke på oss alle, og situasjonen vi er i. Rundt oss og foran oss ligger nye mørke perioder med usikkerhet, frykt for økende “storm”, flere restriksjoner. Nedstengning?
Med fokuset på “det mørke” i media og ellers, er det ofte lett å bli dratt enda mer inn i det. Og hverdagen kan føles enda tyngre enn den kanskje trenger å være.

 Fordi vi, ofte ubevisst, overser det lyse, som også er der. Det som sprer noe godt og gjør oss lettere til sinns. Det som gjør hverdagen vår litt bedre; Mennesker vi er glad i, hjemmet vårt, naturen rundt oss, lyset på himmelen, vannet i kranen, den gode kaffekoppen, små ting som gir oss energi. Alt vi har, eller kan gjøre - tross alt… 

 Det krever noe av oss, å velge å lete etter lyspunktene. Noen ganger er det fryktelig vanskelig. Men det betyr så mye for oss når vi  t a r  det valget. I perioder er mørket der uansett, uten at vi har mulighet til å gjøre så mye med det. Men vi kan velge å flytte fokuset, og da får hverdagen vår samtidig flere innslag av lys. Midt i det som er vanskelig. 

Masse lys og håp til deg akkurat nå ❤️

Åse